Proomu-tiimin FAQ

Proomu tarjoaa erityisesti verkkosivuihin ja -sovelluksiin liittyviä työmahdollisuuksia kotimaisille digitaalisen työn ammattilaisille. Joukossamme on mm. koodareita, sisällönhallintajärjestelmien osaajia, HTML/CSS-taitajia, projektipäälliköitä, markkinointiviestinnän ammattilaisia, graafikoita ja valokuvaajia.

Jos olet jo menossa mukana, lataa alempana sivulta sopiva logo omalle sivullesi (sinisellä, valkealla tai läpinäkyvällä taustalla). Näin lisäät Proomun näkyvyyttä ja autat meitä löytämään yhä enemmän uusia asiakkaita.

Mitä vaaditaan, että pääsen mukaan?
Osaamista ja innostusta. Proomu ei siis palkkaa väkeä, vaan verkottaa freelancereita ja keikkatyöläisiä saman pöydän ääreen. Käy lisäämässä liittymisen jälkeen "Olemme mukana proomussa" banneri omille sivuillesi. Löydät logot alempana tältä sivulta.

Onko Proomu yritys tai yhdistys ja kuka sitä vetää?
Proomu ei ole yritys eikä yhdistys (ainakaan vielä), vaan nimi freelancer-verkostolle. Proomulla ei myöskään ole tiukkaa hallintoa, mutta perustajat Ville, More ja Mikko vastaavat toiminnan pyörittämisestä tällä hetkellä.

Millä paikkakunnilla Proomu toimii?
Proomu toimii periaatteessa koko Suomen alueella. Suuri osa työstä tehdään etänä, omasta toimistosta tai kotikonttorista käsin, joten maantieteellisellä sijainnilla ei ole paljon väliä. Palaverit hoituvat Skypellä. Tällä hetkellä tekijöitä on keskittynyt Pirkanmaan alueelle, mutta muuallakin meitä on.

Maksaako tämä proomulaisille jotain ja onko heillä tiettyjä velvollisuuksia?
Mitään maksuja tai velvollisuuksia ei ole. Webhotellin kustannukset katetaan kuukausimaksuilla. Yhteisiä töitä, toiminnan suunnittelua ja sen semmoista tehdään talkoohengessä, kukin oman osaamisen ja vapaan ajan puitteissa.

Kuka myy projekteja?
Kuka tahansa voi myydä Proomu-projektin asiakasyritykselle. Porkkanana tarjotaan 10% palkkio myyjälle projektin kokonaishinnasta.

Kuinka projektitiimi syntyy?
Jo projektitarjousta valmistellessa varmistetaan, että projektitiimiin löytyy sopivat tekijät, joilla on tarvittava aika ja osaaminen työhön. Jokainen vastaa siis itse omista aikatauluistaan. Aikataulu- ja muista syistä voi aina kieltäytyä, mutta projektiin sitouduttuaan jokainen varmistaa, että tarvittava aika löytyy työn tekemiselle.

Kuka vastaa projektin vetämisestä?
Jokaisessa projektissa on nimetty henkilö, joka vastaa siitä, että aikataulut pitävät ja asiakas saa, mitä on tilaamassa. Isommissa projekteissa voidaan tiimiä vahvistaa erillisellä projektipäälliköllä. Yleinen periaate kuitenkin on, että projektihallintaa ja muita hallinnollisia töitä ei saa olla paljon ja käytetään agile menetelmiä, jotta projektien hinta saadaan asiakkaille edulliseksi. Isojen ja pienien IT-projektien vetämisestä on paljon kokemusta mm. Villellä, Mikolla ja Morella.

Kuinka projektin hinta määritellään?
Projektisuunnittelusta vastaa tyypillisesti More, Ville ja Mikko. Tekijät määrittelevät projektille oman tuntihintansa ja työmäärät arvioidaan yhdessä tekijöiden kanssa. Päälle lasketaan vielä myyjän palkkio 10%. Tästä syntyy projektin kokonaishinta.

Kuinka projektilaskutus on järjestetty?
Tyypillisesti lasku lähtee asiakkaalle Villen VMH-Data -yrityksen nimissä, jotta asiakasta ei tarvitse rasittaa useilla laskuilla. Muut tekijät laskuttavat sitten VMH-Dataa omasta osuudestaan sovitun hinnan mukaisesti.


Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!